Zâmbetul, fericirea de sub nasul tău…

De ce campanie publică pentru promovarea zâmbetului, poate vă întrebaţi? De ce nu? Este un sentiment unic să furi cuiva trist un zâmbet, fie el discret, sau fiind într-un impas, doar un simplu zâmbet să te facă să te simţi cu mult mai bine decât ore întregi de consolări. Nu vi s-a întamplat, spontan, ca atunci când vi se oferă un zâmbet să îl oferiţi înapoi instantaneu şi la fel de repede să uitaţi pe moment de toate problemele, planificările pe care le aveaţi în acel moment? Dacă aţi uitat toate acestea , echipa noastra e aici, cu scopul de a vă reaminti că zâmbetul e chiar o bucaţică de fericire, care deşi se urmăreşte toata viaţa, e chiar acolo, sub nasul tău. Parol!

Nu vom da motive-fapt ca la o reclamă, de genul :”zâmbetul are efect tonic, te relaxează şi te face să te simţi mai bine”, asta datorită efectului serotoninei eliberate de creier în momentul surâsului – în schimb o sa vă facem să realizaţi dumneavoastră de ce este el atât de important.

Zicea cineva că zâmbetul se învată şi e considerat „borna cu kilometrul 0” alfabetizării noastre emoţionale. Mulţi dintre noi am avut şansa să creştem în familii unde zâmbetul era la el acasă, de aceea a zâmbi a devenit pentru noi o obişnuinţă, un mod de a fi, un gest spontan, natural. Mai târziu în viaţă, în toate întâlnirile noastre, zâmbetul a devenit un barometru care ne ajuta să facem diferenţa în relaţii, să ne afirmăm şi să dobândim încredere în noi şi în ceilalţi. Este inteligenţa inimii şi a relaţiilor sociale.Încheiând acest citat nu pot decât să-i dau dreptate….

„Zâmbetele atrag zâmbete. Dacă reuşiţi să faceţi pe cineva să se deschidă cu un zâmbet, limbajul corpului şi sentimentele lui inconştiente îşi vor face în curând apariţia. Când zâmbim, starea noastră de spirit se îmbunătăţeşte imediat. O dată cu buna dispoziţie apar şi relaxarea şi plăcerea.” (Martin Lloyd-Elliot, Cartea gesturilor erotice, editura Trei, Bucureşti, 2006).

„Zâmbetul sigilat este favoritul oamenilor de afaceri foarte bogaţi şi al politicienilor de nivel înalt – îl veţi întâlni deseori în fotografiile de directori în broşurile corporaţiilor.” (Peter Collet, Cartea gesturilor, editura Trei, Bucureşti, 2005)

„Zâmbetul apăsat oferă un mod de a zâmbi fără a zâmbi propriu-zis. În această privinţă este un zâmbet mascat, unde intenţia nu este de a ascunde zâmbetul ci de a sublinia tocmai încercarea nereuşită de ascundere. Zâmbetul apăsat sugerează că persoana simte un puternic impuls de a zâmbi, dar că a izbutit să îl ţină sub control. Deseori acest aspect de control formează principalul mesaj al acestui zâmbet. (Peter Collet, Cartea gesturilor, editura Trei, Bucureşti, 2005)

„Zâmbetul, probabil cel mai simplu, mai scurt şi mai popular act de comunicare umană, surprinde prin ambiguitate, prezentând riscul de a fi interpretat greşit. Atunci când ne aflăm în faţa unei persoane cu care nu putem comunica prin limbaj, ne putem salva în primul rând prin zâmbet, iar dacă replica pe care o primim include la rândul ei un zâmbet, suntem fericiţi.” (Solomon Marcus, Paradigme universale II. Pornind de la un zâmbet, ed. Paralela 45, 2006)

„Zâmbetul poate deveni o rutină, dar această rutină este de multe ori necesară, avem nevoie de ea, fapt de care ne convingem de îndată ce zâmbetul devine absent.” (Solomon Marcus, Paradigme universale II. Pornind de la un zâmbet, ed. Paralela 45, 2006)

„Priviţi la oamenii de stat care, încărcaţi de mari şi grave răspunderi sociale, se întâlnesc pentru tratative! Zâmbetul lor rezumă speranţele noastre.” (Solomon Marcus, Paradigme universale II. Pornind de la un zâmbet, ed. Paralela 45, 2006)

„Zâmbeşte, căci nici nu ştii cine ar putea să se îndrăgostească de zâmbetul tău!” (anonim)

„Zâmbeşte, mâine ar putea fi şi mai rău!” (Murphy)

Deci: Zambiti! Nu pentru cineva, cat pentru voi!

Reclame

Etichete: , , ,

7 răspunsuri to “Zâmbetul, fericirea de sub nasul tău…”

 1. lizi Says:

  eu ma simt urata cand nu zambesc si nu zambesc pentru altcineva ci pt mine.simt zambetul cu toata fiinta,cu sufletul si il atasez sub forma aceea haioasa de a-mi arata dintii dusi de prea multe ori la dentist 🙂 da,stiam ca este bine sa zambesti dar nu pentru asta o fac…chiar sper ca ma reprezinta.intr-o zi,saptamana trecuta fiind in metrou cu fata spre geam nu aveam cum sa nu arunc o privire si la mine si m-am surprins serioasa ceea ce a fost groaznic.la mine a fi serios presupune automat tristete si deci excluderea zambetului…eram urata si am simtit nevoia sa zambesc desi niste bucuresteni antipatici ma intimidau cu privirile lor critice.apoi cineva m-a calcat si…am zambit!e mult mai usor decat sa oftezi si sa pari iritat ca cineva ti-a murdarit pantofii.pacat ca deseori uit cat de pretios e un zambet,sau alteori sunt prea timida sa-l ofer unui strain care il merita sau oricui.deci,haideti sa zambim!e gratis!e sanatos!e etic!e moral!e legal!nu ingrasa!ca tot era vorba de d-nul murphy 🙂 e bine!te face sa te simti bine!e bine si pt cel care il ofera si pt cel care il primeste!zambiti!”zambesc deci sunt frumoasa” mi-as spune de cate ori ma intristez…creati-va si voi un mic joc de cuvinte ca sa va aminteasca sa zambiti mai des!stiti ce ma oftic?ca nu pot sa va pup si sa va zambesc in acelasi timp!dar tot va pup! 🙂 zambli(t)zi 🙂

 2. motivesazambesti Says:

  foarte frumos lizzy. iti zambesc 😛

 3. Catalin Says:

  Intr’o lume cenusie, orice zambet inseamna culoare…

 4. caprar doina Says:

  IN SFARSIT A IESIT O GENERATIE CA LUMEA..CA DE LA TUTEA SI CIORAN ,..AM DUS DORUL…!

 5. caprar doina Says:

  succes in continuare!

 6. Lia Says:

  m`ati facut sa zambesc !

 7. Lia Says:

  tineretea nu trebuie sa fie frumoasa, ca sa fie divina ! :d

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: